Werkgroep restauratie Bâkkes Klein Karelke.

Onder auspiciën van de Dorpsraad Altweerterheide is een werkgroep begonnen om het historische bakhuisje (bâkkes) dat bij een van de oudste woningen van Altweerterheide staat, klein Karelke, te restaureren.

In het verleden werden brood en gebak gebakken in dit soort bakhuisjes. In Altweerterheide was het vervallen bakhuisje het enige nog bestaande bakhuisje. In de gemeente Weert zijn ze op één hand te tellen. Reden om dit bakhuisje te restaureren en zo te behouden voor de toekomst. In samenwerking met en op initiatief van de eigenaar van klein Karelke is samen met veel vrijwilligers aan deze klus begonnen.

Hoe gaan we dit doen?

Het Bâkkes zal op de manier van toen worden herbouwd waarbij ook de oven wordt gemaakt volgens de werkwijze van toen.Als deze klus is geklaard is Altweerterheide een mooi aandenken aan vroeger rijker. Het is overigens de bedoeling om in dit Bâkkes daadwerkelijk op de manier van toen te gaan bakken.

Voor later.. eet smakelijk van een authentieke vlaai.

Contact opnemen met de werkgroep

Gebruik onderstaand formulier om contact op te nemen met de werkgroep. Wij zorgen ervoor dat het bericht bij de juiste contactpersoon terecht komt.

Deze werkgroep delen?