Harmonie van het Heilig Hart Altweerterheide

  • Lindenhof 92 6006 VM Altweerterheide
  • info@harmonieheilighart.com
  • Doelgroep: Iedereen die muziek wil maken
  • Contributie (Indicatie): Op te vragen

De harmonie komt uit in de derde divisie (voorheen afdeling uitmuntendheid) en staat vanaf de oprichting onder leiding van dirigent Henny Kusters.

Diverse malen is deelgenomen aan concours van de Limburgse Bond en landskampioenschappen. Tweemaal mocht de harmonie de kampioenstitel mee naar Altweerterheide nemen. De laatste concoursdeelname was in november 2017 in Veldhoven
Projecten

In deze periode is wel voldoende aandacht voor uitdagende projecten.

Music Unlimited

Om er enkele te noemen: ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de vereniging is in samenwerking met de Copperband Moorland een promsconcert uitgevoerd met als titel MUSIC UNLIMITED. Een enorm muzikaal spektakel waarbij de beide muziekverenigingen vocaal zijn ondersteund door een gelegenheidskoor van ca. 100 zangers. In een mega paviljoen – opgesteld midden in het dorp van Altweerterheide – is een feest neergezet dat een enorme belangstelling en aandacht heeft getrokken tot ver buiten de regio.

Rondwandeling door de Efteling

In 2010 en 2011 heeft de harmonie een muzikale RONDWANDELING DOOR DE EFTELING vertolkt. In dit muziekstuk dat 1,5 uur in beslag neemt, reist de luisteraar door het bekende sprookjespark en al zijn attracties. Deze rondwandeling is – na de premiere in ons verenigingslokaal – uitgevoerd bij instellingen voor mensen met een beperking, in ouderencentra en tot slot in het Munttheater in Weert.

Maestro

In 2013 is een project opgezet geïnspireerd door het TV programma de Maestro waarbij personen die niet bekend zijn met dirigent de uitdaging aan gaan om voor een orkest te gaan staan. En dat is echt niet zo makkelijk als het lijkt. Een groep van 15 dirigenten in spe durfden het aan. Zij gingen zich verdiepen in de kunst van het dirigeren (dat al snel meer leek dan alleen maar met een stokje (baton) slaan). De voorronde was in Zaal de Schuttershoeve. De dirigenten werden beoordeeld door een deskundige jury en door de leden van het harmonie orkest. Uit de groep ging een select gezelschap door naar de finale in het Munttheater in Weert. En toen werd het echt spannend. In een bomvolle zaal werd Wiel Goossens de eerste Weerter Maestro.

Het bestuur van Harmonie van het Heilig Hart Altweerterheide

Voorzitter:

Vacant

Secretaris:

Marjo Daniels

Penningmeester:

Petra Creemers

Overige bestuursleden:

Bestuurslid: Gieleon Meuwissen
Bestuurslid: Hans Luijten

Deze vereniging delen?