Training ‘GOED omgaan met dementie’

  • published on: maart 11, 2024

Training ‘GOED omgaan met dementie’ binnen jouw vrijwilligers-organisati

Punt Welzijn organiseert op donderdagavond 18 april 2024 de training ‘GOED omgaan met dementie’. In een dementievriendelijke gemeente willen we het dagelijks leven van mensen met dementie makkelijker maken. Een gemeenschap waarin iedereen dementie accepteert: van slager en buurman tot sportclub en wijkagent. Waarin mensen met dementie mee kunnen blijven doen. Een samenleving waarin ze iets mogen vergeten en worden thuisgebracht als ze verdwalen. En waarin ze zo lang mogelijk aan het verenigingsleven kunnen deelnemen.

Wat komt er tijdens de training aan bod?

Je leert meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Ook ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als iemand steeds dezelfde vragen stelt? Of als iemand vraagt naar zijn overleden partner? In deze training leer je ook hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie.

Voor wie?

Deze training wordt gegeven door trainers van  Samen Dementievriendelijk , speciaal voor vrijwilligers(organisaties) uit het Weerterland.

Praktische informatie

De training vindt plaats op donderdag 18 april 2024 van 19.30 uur tot 21.30 uur bij Sportcentrum de Bengele (de Bengele 8, verzamelen in de hal vanaf 19.15 uur) in Nederweert.

Aanmelden?

Heb jij in je vrijwilligerswerk te maken met dementie? Of heb je interesse in dit onderwerp? Meld je dan aan via de website van Punt Welzijn, onder het kopje vrijwillige inzet/activiteiten

Contact

Meer informatie? Neem dan contact met ons op via vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl

 

  • Aantal keer bekeken: 56 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Avond4Daagse Altweerterheide 2024

  • Planning inloopspreekuren gemeente Weert in Stramproy