Samen in beweging met dementie

  • published on: maart 18, 2024

Sportief bewegen is ook goed voor iedereen, dat weten jullie als sportaanbieder maar al te goed. Zo ook voor mensen met dementie. Regelmatig bewegen en sporten helpt mensen met de diagnose dementie de conditie in stand te houden, het zelfvertrouwen neemt toe, ze slapen beter en het helpt om de sociale contacten te vergroten. Maar het weer oppakken van beweegactiviteiten na een diagnose is voor mensen met de dementie niet altijd even makkelijk.

👉👉Sport- en beweegaanbieders gezocht!

Wij zijn op zoek naar sport en beweegaanbieders die mogelijkheden (willen gaan) bieden voor mensen met dementie, die samen met een mantelzorger of iemand uit zijn/haar netwerk willen bewegen of sporten.

Als jullie een dergelijke mogelijkheid bieden of je staat er voor open om te onderzoeken dit op te gaan zetten, dan nodigen we je graag uit om met ons mee te denken. We hebben vanuit het Sportakkoord Weert budget ontvangen om hier communicatie voor te ontwikkelen, bekendmakingsmaterialen te maken voor de desbetreffende sportaanbieder en een Weert brede campagne voor op te zetten. Tevens kunnen we hierdoor een factsheet ontwikkelen ‘Bewegen en sport met dementie’ en ‘begeleiden van mensen met dementie in sport- voor sportbegeleiders en mantelzorgers’.

Dit zijn slechts enkele ideeën, we willen dit concreet maken met de sport- en beweegaanbieders die ook een aanbod hierin kunnen en willen (gaan) bieden. Wil je meedenken om voor deze doelgroep een sport- en beweegaanbod op te zetten en bekend te maken, laat het dan even weten en we nodigen je graag uit voor een brainstorm sessie.

👉👉Ja, ik denk graag mee

Ja ik denk graag mee, stuur mij de uitnodiging 

  • Aantal keer bekeken: 42 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Kinderen in Weert strijden om de winst van het Weerter Kampioenschap Stoepranden

  • Respijtzorg