De Boodschappenbus van Punt Welzijn

  • published on: maart 10, 2024

Je wilt zo lang mogelijk zelfstandig blijven, je boodschappen doen en naar het ziekenhuis of op bezoek bij vrienden en familie. Soms gaat dat niet meer helemaal zelf en heb je wat hulp nodig. Geen punt, wij informeren je over de mogelijkheden. En hebben zelf een aantal voorzieningen, zoals de boodschappenplusbus om gezellig samen je boodschapjes te doen, en straks ook AutoMaatje waarbij andere mensen uit Weert jou naar afspraken brengen.

Samen boodschappen doen

Het doel van de BoodschappenPlusBus is het voorkomen en tegengaan van eenzaamheid bij ouderen en het bevorderen van sociale contacten. De BPB is bestemd voor mensen die niet meer zelfstandig of moeilijk zelf de boodschappen kunnen doen. Naast het doen van boodschappen organiseren we regelmatig uitstapjes.

Wil je gebruikmaken van de BoodschappenPlusBus? Of wil je vrijwilliger worden bij de BoodschappenPlusBus? Neem contact met ons op.

ANWB AutoMaatje: een maatje om je naar afspraken te brengen

AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Met het doel om inwoners weer deel te laten nemen aan de samenleving en mantelzorgers te ontlasten.

Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Dit voor een tarief van €0.35 per kilometer (tarief wordt jaarlijks opnieuw bepaald door ANWB).

Het vervoer kan bijvoorbeeld een ziekenhuisafspraak, familiebezoek, uitstapje of kapper zijn. Met het doel om inwoners weer deel te laten nemen aan de samenleving en mantelzorgers te ontlasten.  Een intake gesprek wordt gehouden om te bepalen of je kunt deelnemen aan AutoMaatje.

Wil je hier meer weten? Neem contact op met ANWB AutoMaatje in jouw gemeente.

ANWB AutoMaatje Weert
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00
tel: Punt Welzijn 0495-697900
e-mail: automaatje@puntwelzijn.nl

ANWB AutoMaatje Nederweert
Bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 10.00-12.00
tel: 06-20274614
e-mail: automaatje@degunnerij.nl

  • Aantal keer bekeken: 19 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...