Samen naar de markt, ontmoeten en contacten leggen

  • published on: mei 29, 2024

Op zaterdag 1 juni organiseert Punt Welzijn voor de eerste keer “Samen naar de markt”. Iedereen die het fijn vindt om samen met anderen naar de Weerter markt te gaan is welkom. Je hoeft je hiervoor niet aan te melden. We verzamelen om 10:00 uur bij het BeekCwartier, Beekstraat 54. Vandaaruit gaan we samen de markt op tot ongeveer 11:30 uur.

Samen naar de markt is voor iedereen in Weert en omgeving, jong en oud, die graag in gezelschap van anderen naar de markt wil gaan. Naast een rondje over de markt en mogelijk wat aankopen doen is er ook tijd voor een praatje. Vervolgens zullen we in de loop van de ochtend een kopje koffie of thee drinken. Ontmoeten en contact met andere mensen staat voorop deze ochtend.

 

Eenzaamheid

“Samen naar de markt” is een initiatief van Punt Welzijn en komt voort uit de coalitie ‘Eén tegen eenzaamheid Weert’. Alleen zijn en je soms eenzaam voelen hoort bij het leven. Op het moment dat je er echt last van krijgt voel je je niet meer verbonden met andere mensen. De invloed van eenzaamheid kan dan groot zijn, zeker wanneer het langdurig aanhoudt. Het leidt tot gezondheidsrisico’s, minder meedoen in de samenleving en een gevoel dat welzijn of geluk tekortschiet.

Iedere eerste zaterdag van de maand

Vanaf juni zal iedere eerste zaterdag van de maand  “Samen naar de markt” plaatsvinden. We starten steeds om 10.00 uur bij het BeekCwartier. Je bent niet verplicht om je aan te melden en kan meegaan wanneer het jou uitkomt. Zolang je maar graag anderen wil ontmoeten en samen over de gezellige Weerter markt wilt lopen. Ook mensen die moeilijker ter been zijn en met een rollator lopen zijn van harte welkom.

Vragen of meer informatie bel dan met Punt Welzijn  0495-697900 of mail via info@puntwelzijn.nl.

  • Aantal keer bekeken: 40 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Kermis 2024 zit er weer op!

  • Samen met de Theater Kist en leuke spellen het schooljaar goed afsluiten.