Regenachtige dodenherdenking 2024

  • published on: mei 6, 2024

Zaterdag 4 mei 2024 werden in een regenachtige sfeer bij het monument aan de Bocholterweg alle mensen herdacht die voor onze vrijheid het ultieme offer hebben gebracht. Niet alleen de twee bemanningen van de Handley Page Halifaxes mark III (14 mannen) maar ook de andere militairen en burgers in de 2e wereldoorlog en de conflicten daarna.

Goede opkomst

Ondanks de regen waren er diverse mensen samen gekomen rond het monument. Namens de Gemeente Weert was Burgemeester Vlekken aanwezig. Het geheel werd muzikaal ondersteund door de harmonie van het Heilig Hart. Zij bracht passende muziek ten gehore.

Lovende woorden

Tijdens zijn speech had de burgemeester lovende woorden voor de mensen van Altweerterheide vanwege de goede opkomst. Ook haalde de burgemeester de recente conflicten in de wereld aan.

Naast de speech van de burgemeester droegen leerlingen van het Kindcentrum Altweerterheide gedichten op.

2 minuten stil

Om klokslag 20.00 uur werd door een trompetter van de harmonie het signaal taptoe geblazen waarna het 2 minuten stil was.

Na de 2 minuten stilte werd het Wilhelmus gezongen op de klanken van de harmonie.

Bloemen en kransen

Door 15 mensen uit het publiek werden 14 rozen in een vaas gezet, een voor ieder bemanningslid van de twee halifaxes. Een 15e roos was voor alle andere burgers en militairen die voor onze vrijheid zijn gestorven.

Namens de Gemeente Weert werd een krans gelegd door burgemeester Vlekken. Namens de dorpsraad Alwtweerterheide werd een krans gelegd door Koos Daniels.

Bezichtigen brokstukken

Aan het eind van de ceremonie werd er nog na gepraat en kon men brokstukken van de gecrashte vliegtuigen bekijken in een mobiele verzameling.

Voor de genodigden was er nog koffie.

  • Aantal keer bekeken: 38 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Praatje Subsidies voor energie besparen

  • Jeugd muziekochtend Altweerterheide