Punt Welzijn zoekt vrijwilligers voorAutoMaatje

  • published on: februari 26, 2024

ANWB en Punt Welzijn vinden het belangrijk dat iedereen mobiel kan zijn. Ouderen en mensen met een gezondheidsbeperking zijn dat vaak minder. Ook hebben sommigen geen goed vervoer. Dit betekent dat zij geïsoleerd kunnen raken.

ANWB AutoMaatje van Punt Welzijn zorgt ervoor dat minder mobiele plaatsgenoten vervoer krijgen van vrijwilligers met een auto. Hiermee kunnen zij naar afspraken, zoals naar het ziekenhuis, de kapper of op bezoek bij familie. Voor deze mooie dienst zoeken we extra vrijwilligers

Chauffeurs

Om zoveel mogelijk minder mobiele plaatsgenoten te kunnen vervoeren, zoeken we meer chauffeurs.

Mensen die gebruik willen maken van AutoMaatje kunnen een aanvraag indienen. Als de aanvrager aan de criteria voldoet en is ingeschreven, kan hij vervoer aanvragen. De telefonist, ook een vrijwilliger, probeert dan een chauffeur te vinden voor de gewenste rit. Als chauffeur word je hierover gebeld. Kun je op het gevraagde moment rijden, dan krijg je via de mail de details van de rit. De chauffeur haalt de persoon op het afgesproken moment op en brengt deze na afloop thuis. Onderweg maak je gezellig een praatje. De chauffeur krijgt een vergoeding voor gereden kilometers volgens ANWB-norm (€0,35 per kilometer). Als de rit niet uitkomt, wordt gezocht naar een andere chauffeur. Je rijdt dus alleen ritten als het jou uitkomt. Je rijdt zoveel ritten als je zelf graag wilt.

Contact

Wil jij een bijdrage leveren aan de vervoersmogelijkheden voor onze minder mobiele stadsgenoten? En lijkt het jou leuk om deze uitdaging aan te gaan? Neem dan contact op met vrijwillige-inzet@puntwelzijn.nl of 06-57476416.

Ter info: Automaatje Weert van Punt Welzijn rijdt specifiek voor inwoners uit de gemeente Weert.

Woon je in Nederweert of ben je op zoek naar ander vrijwilligerswerk? Neem dan ook even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Tegenprestatie

  • Als vrijwilliger word je ingeschreven bij Punt Welzijn. Je komt dan in aanmerking voor bijeenkomsten met andere vrijwilligers, deskundigheidsbevordering, ondersteuning door een medewerker en gezellige waarderingsactiviteiten en attenties. Voor meer informatie zie ook de site van Punt Welzijn, puntwelzijn.nl.
  • Punt Welzijn biedt een stimulerende en uitdagende (vrijwilligers)werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling.
  • Je wordt onderdeel van een gezellig team met leuke vrijwilligers en gasten.
  • Onkostenvergoeding van 35 cent per kilometer.

 

  • Aantal keer bekeken: 73 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Avond4Daagse Altweerterheide 2024

  • Planning inloopspreekuren gemeente Weert in Stramproy