Praatje Groene stroom uit je buurt Warm Wonen in Weert

  • published on: april 15, 2024

Wil je overstappen op 100% groene stroom bij jou uit de buurt, maar weet je niet hoe dat moet? Op donderdag 18 april houdt Henk Lambrichts, bestuurslid van WeertEnergie een informatief praatje over het afnemen van lokaal opgewekte stroom van WeertEnergie. Aan de hand van een rekenvoorbeeld laat hij zien hoe de salderingsregeling werkt bij Om | nieuwe energie. Dit is het energiecollectief waar WeertEnergie bij is aangesloten.

jaarlijks groot aantal huishoudens op groene stroom

Jaarlijks voorziet WeertEnergie ongeveer 12.000 huishoudens van duurzame stroom. Dat doet ze onder meer met het windpark langs de A2 en de zonneparken Leveroysedijk en Altweerterheide met buurtbatterij. Het doel is om samen Nederland energieneutraal te maken en minder afhankelijk te zijn van het buitenland en grote instanties.

Gratis praatje groene stroom

Het gratis praatje begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in Weert. Aanmelden kan via www.warmwoneninweert.nl. De praatjes worden georganiseerd door Warm Warmen in Weert. Dat is een samenwerkingsverband tussen WeertEnergie, gemeente Weert en Wonen Limburg.

  • Aantal keer bekeken: 41 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Praatje Subsidies voor energie besparen

  • Regenachtige dodenherdenking 2024