Ontspanning voor ouders van een zorgintensief kind door Zorgoppas

  • published on: juni 19, 2024

Sinds juni kunnen ouders met een zorgintensief kind in de gemeente Weert bij Zorgoppas terecht voor het regelen van een oppas met een zorgachtergrond. Zorgoppas wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Weert, en Punt Welzijn brengt dit graag onder de aandacht.

“Samen een avondje weg, dat is zeker al meer dan 4 jaar geleden.”

“Wij gaan om de beurt naar de ouderavonden van onze andere zoon.”

“Mijn moeder kan de zorg eigenlijk niet meer aan als ze komt oppassen.”

 

Dit zijn enkele uitspraken van ouders met een zorgintensief kind. Deze ouders staan 24 uur per dag aan door de zware zorgtaken. Tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen is er dan nauwelijks. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van zorgbehoevende kinderen. Dit blijft voor de ouders betaalbaar door de eigen bijdrage te combineren met een bijdrage van de gemeente Weert.

Het lijkt erop dat de interventie die Zorgoppas biedt er daadwerkelijk voor zorgt dat ouders minder overbelast zijn nadat hun zorgoppas is geweest. De oppassers hebben een zorgachtergrond en op deze manier kunnen ouders met een gerust hart iets voor zichzelf gaan doen.

Wil je meer weten, wil je zelf ook een Zorgoppas, wil je oppassen of ken je gezinnen die veel baat hebben bij een Zorgoppas? Kijk dan op www.zorgoppas.nl

Mantelzorgondersteuning voor jou als ouder

Ouders van een zorgintensief kind zijn ook mantelzorgers. Heb je als mantelzorger behoefte aan een luisterend oor of ondersteuning? Neem contact op met Punt Welzijn via mantelzorg@puntwelzijn.nl of bel 0495-697900.

  • Aantal keer bekeken: 30 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Avond4Daagse Altweerterheide 2024

  • Planning inloopspreekuren gemeente Weert in Stramproy