Leerlingen Kindcentrum maken ontwerpen voor wadi in kern dorp.

  • published on: mei 29, 2024

De werkzaamheden aan de kern van ons dorp vorderen gestaag. Op dit moment zijn de Zoomweg, de Herenvennenweg tot aan de school en de Bocholterweg tot aan de Paol al voorzien van nieuw asfalt en zijn de trottoirs aangepast. KWS is nu bezich aan de kruising Herenvennenweg met de Bocholterweg. De werkzaamheden liggen op schema.

Wadi

Zoals bekend komt er een zogenaamde wadi op de plaats waar nu het grasveldje ligt. Een wadi is een opvang/overloop bekken voor de hemelwaterafvoer. Dit bekken ligt de grootste tijd van het jaar dus droog.

ontwerpen aankleding wadi

De commissie Groei en Bloei van de dorpsraad heeft na overleg met KWS en de gemeente Weert besloten dat met betrekking tot de aankleding van de wadi, we de hulp van de leerlingen van het kindcentrum Altweerterheide inroepen.

Presenteren ontwerpen

De leerlingen hadden tot 27 mei de tijd om mooie ontwerpen te maken. Op 27 mei was het dan zo ver. Voor de presentatie van de ontwerpen was Wethouder Steinbach speciaal vanuit het gemeentehuis afgereisd om aanwezig te zijn bij de presentatie. Ook De toezichthouders van de gemeente en de werkdirectie van KWS waren aanwezig.

5 ontwerpen

De leerlingen hadden zich in 5 groepen verdeeld en zo hun ontwerpen in elkaar gezet. Ze hebben goed gewerkt. Er waren 2 powerpoint presentaties, 2 3-d ontwerpen en 1 2-d ontwerp. Allen werden met veel bravoure en plezier gepresenteerd.

Hoe nu verder?

De ontwerpen worden door de gemeente ter beschikking gesteld aan een ontwerp bureau dat hier een mooi ontwerp van maakt waarin zoveel mogelijk de wensen van de leerlingen verwerkt worden. Natuurlijk in het kader van wat mogelijk en realiseerbaar is.

Dit ontwerp zal dan weer gepresenteerd worden.

Chapeau leerlingen! Mooi gewerkt

Wethouder Steinbach bedankte de kinderen en vond de kennis en de kunde van de leerlingen van hoog niveau. Prachtig om te zien hoe de jeugd met heel veen plezier mee denkt.

We zijn benieuwd naar het resultaat van het ontwerp bureau.

  • Aantal keer bekeken: 175 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Kermis 2024 zit er weer op!

  • Samen met de Theater Kist en leuke spellen het schooljaar goed afsluiten.