Kermis 2024 zit er weer op!

  • published on: juni 17, 2024

Afgelopen weekend werd in ons dorp de jaarlijkse kermis gehouden.

Andere locatie

Door dat het pleintje bij de kerk is opgegaan in de vernieuwing van de dorpskern, op dit moment kun je zien hoe straks de nieuwe wegen en de kruising Bocholterweg/Zoomseg en Herenvennenweg gaat lopen, was dit veldje dus niet meer beschikbaar als kermisterrein. ook straks als alles is gerealiseerd is daar geen plek meer.

In samenspraak met de ambtenaren van de gemeente Weert werd het speelveld bij Op den Das omgetoverd tot kermisterrein. En met succes. Er konden zonder problemen 6 redelijk grote attracties zoals de botsauto’s en een rups geplaatst worden. Daarnaast was er een snoepwinkeltje en een bungie jump attractie. Natuurlijk was er ook wat te gokken in de vorm van grijpers.

De kermiscommissie had een tent geplaatst met daarnaast de draaimolenaar van Willie Smeets. Het geheel wat mooi aangekleed en er stonden voldoende banken en tafels.

Zaterdagmiddag

Op zaterdagmiddag opende de voorzitter van de dorpsraad, samen met wethouder van den Heuvel van de gemeente Weert de kermis. De wethouder maakte eveneens de winnaars van de tekenwedstrijd bekend. Hierna kon het loos. Deze zaterdagmiddag was het weer ons nog redelijk goed gezind. In de avond was er de mogelijkheid om in de tent elkaar te ontmoeten onder het genot van een glaasje goed getapt bier of een andere versnapering.

Zondagmiddag

De zondagmiddag werd een goed bezochte brunch gehouden. Er waren heel wat mensen naar de brunch gekomen en hebben een lekkere brunch genoten bestaande uit een kop soep, keuze uit 2 soorten warm vlees, een bolletje koude schotel, een broodje met beleg en een eitje. Natuurlijk vergezeld van koffie of thee.

Na de brunch vond het bal champetter plaats in de tent. Er was goed passende dansmuziek en voor degene die het voetballen niet wilde missen was er een grote tv opgesteld.

Helaas was het weer ons niet goed gezind en regende het regelmatig licht of zwaarder. Volgend jaar toch maar worst naar de zusters in de Hoogstraat brengen, zodat zij kunnen bidden voor goed weer…..

Wat mij en met mij meerdere bestuursleden opviel was dat de jeugd heel goed vertegenwoordigd was op beide dagen. Prachtig om te zien!

Chapeau kermiscommissie

Kermiscommissie, goed werk geleverd! Hopelijk willen jullie volgend jaar ook weer mee werken.

 

  • Aantal keer bekeken: 420 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Avond4Daagse Altweerterheide 2024

  • Planning inloopspreekuren gemeente Weert in Stramproy