Hilde van Dael winnares Antje Award 2024.

  • published on: juni 24, 2024

Antje Award 2024:

Namens Carin Rosbergen, voorzitter van de Werkgroep 08 maart en in samenwerking met de gemeente Weert, zal,  inmiddels voor de zes-en-twintigste  keer, de Antje Award uitgereikt worden.

Op zaterdag 22 juni rond 20.15 uur zal bij gelegenheid van een optreden van het koor Da Capo van Stramproy bij het Vosseven, uit handen van wethouder Steinbach de Antje Award 2024 ontvangen:

Mevrouw Hilde van Dael-Versteegen

Deze prijs vernoemd naar mevrouw Pallandt-Hendrix die tot 1926 Weerter vlaaitjes verkocht aan de treinreizigers en beter bekend staat als Antje van de Statie, is bedoeld voor een vrouw die iets bijzonders heeft gedaan voor de Weerter gemeenschap. Als vrouw van belang zijn voor de gemeenschap en/of  voor vrouwen in het bijzonder kan op veel manieren. Dit jaar zijn de steekwoorden energie en milieu.

MOTIVATIE

Antje 2024 zingt bij het koor Da Capo, maar daarnaast speelt natuur en duurzaamheid een grote rol.

Zo was ze vrijwilligster bij IKL en hielp ze jarenlang mee om kleine landschappen in stand te houden. Ook verzorgde ze samen met Natuurmonumenten projecten op school. Verder is ze lid van de Heemkundevereniging Stramproy, was ze vroeger jarenlang lid van de fanfare St. Willibrordus en later werd ze lid van Weert Energie.

Vier jaar terug heeft ze zich aangemeld bij Warm Wonen in Weert. Ze had enorm veel kennis opgedaan over het verduurzamen van woningen en wilde die kennis graag met anderen delen. Mensen kunnen met al hun vragen bij haar terecht. En als ze het antwoord niet weet, gaat ze op onderzoek uit en komt er later op terug. In Stramproy heeft ze veel pionierswerk gedaan en was ze een echte ambassadeur voor het verduurzamen van woningen én Warm Wonen in Weert.

CV

Hilde van Dael – Versteegen

Hilde werd geboren op 6 juni 1965 in Stramproy. Ze is de oudste dochter van een boerengezin. Het leven op de boerderij is de reden waarom milieu altijd hoog in haar vaandel stond. Ze volgde de Agrarische Hogeschool, later Milieukunde en vele andere korte studies.

Ook in het vrijwilligerswerk speelt natuur en duurzaamheid een grote rol. Zo was ze vrijwilligster bij IKL en hielp ze jarenlang mee om kleine landschappen in stand te houden. Ook verzorgde ze samen met Natuurmonumenten projecten op school. Verder is Hilde lid van de Heemkundevereniging Stramproy, zingt ze bij het koor Da Capo, was ze vroeger jarenlang lid van de fanfare St. Willibrordus en later werd ze lid van Weert Energie.

In haar vrije tijd heeft ze met haar man John veel van de wereld gezien. Onder andere zijn ze meerdere keren naar Nepal, India en Nieuw-Zeeland geweest. De reizen die ze ondernamen waren avontuurlijk van aard. Zo hebben ze op 6000 meter hoogte geslapen in een tentje bij min 23 graden Celsius.

Hilde heeft vele jaren gewerkt voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Eerst met standplaats Eindhoven, later Utrecht en vervolgens in Den Haag. Daar was ze adjunct-inspecteur en hield ze zich met name bezig met Legionella. Hilde zag toe op de controles in hotels en zorginstellingen.

In 2019 hebben Hilde en John een duurzaam huis in Stramproy laten bouwen. Het was Hildes wens om duurzaam te bouwen. Ze zocht overal informatie en verdiepte zich in de materie. Het werd een houtskeletwoning. In 2020 zijn ze in hun ‘duurzame’ huis gaan wonen.

  • Aantal keer bekeken: 156 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Avond4Daagse Altweerterheide 2024

  • Planning inloopspreekuren gemeente Weert in Stramproy