Gratis cursus ‘Als mantelzorger in balans’

  • published on: mei 29, 2024

Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg. Hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Hoe lukt het om voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken? De mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn bieden samen met het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) een cursus aan, waarbij je aan de slag gaat met de balans tussen zorgen en ontspannen.

De gratis cursus bestaat uit twee dagdelen en vindt plaats op donderdag 25 juni en 9 juli bij het Algemeen Maatschappelijk Werk, St. Antoniusplein 21 in Nederweert. De cursus duurt telkens van 19:00 tot 21:30 uur.

In de cursus komen vragen aan bod als: Welke verwachtingen heb ik van mezelf? Hoe ga ik om met verwachtingen van de persoon waarvoor ik zorg of de omgeving? Hoe kan ik de zorg met anderen verdelen? Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen en je grenzen te herkennen en te stellen, en krijg je tips hoe je kunt genieten van kleine dingen. Hierdoor ben je beter in staat je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

 

Wil jij deelnemen? Meld je aan via de website van Punt Welzijn (www.puntwelzijn.nl), onder het kopje  activiteiten/mantelzorg. Aanmelden kan ook door te bellen naar Punt Welzijn via 0495-697900 of een e-mail te sturen naar mantelzorg@puntwelzijn.nl.

Er kunnen maximaal 10 mantelzorgers deelnemen.

  • Aantal keer bekeken: 33 keer

Dit bericht delen?

Misschien zijn deze berichten ook interessant...

  • Kermis 2024 zit er weer op!

  • Samen met de Theater Kist en leuke spellen het schooljaar goed afsluiten.